ΡΕΪΚΙ

Τι είναι το Ρέϊκι

Το Ρέϊκι είναι αγάπη. Το Ρέϊκι είναι ενέργεια που μπορείς να πάρεις και να δώσεις στους άλλους αλλά και στον εαυτό σου, όπως και σε όλα τα ζωντανά πλάσματα! Ρέϊκι είναι το θεραπευτικό άγγιγμα που μπορεί να σου αλλάξει την ζωή και να σε κάνει να κοιτάξεις μέσα σου με έναν τρόπο που δεν είχες κάνει ως τώρα...

Το Ρέϊκι είναι ιαπωνική λέξη που σημαίνει απεριόριστη, συμπαντική και πνευματική ενέργεια. Το ανακάλυψε ο Μικαόμι Ουσούι, ένας πνευματικός άνθρωπος, στο τέλος του 19ου αιώνα στην Ιαπωνία. Είναι παγκοσμίως γνωστό πάνω από ένα αιώνα σαν μια φυσική, ολιστική, αυτοθεραπευτική μέθοδος που δεν προσκολλάται σε θρησκείες. Το Ρέϊκι βοηθάει τον άνθρωπο όταν πονάει το σώμα του, όταν κλαίει η καρδιά του, όταν μπλοκάρει ο νους του και όταν χάνει το νόημα της ζωής του. Η θεραπεία γίνεται όταν ο άνθρωπος θέλει να κάνει ένα βήμα προς την αυτογνωσία και την χαρά. Χαρίζει ευεξία, αρμονία, χαλάρωση, βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας, αισιοδοξία για την ζωή, διαύγεια, ηρεμία και πνευματικότητα.

Το Ρέϊκι είναι για ανθρώπους κάθε ηλικίας, φύλου, χρώματος και θρησκείας. Βοηθά πολύ τη γονιμότητα, βοηθά τις εγκύους και τα έμβρυα. Βοηθάει κάθε τι που έχει ζωή να γεμίσει με αγάπη.

Το Ρέϊκι είναι μια φυσική ενεργειακή τεχνική που χρησιμοποιεί το άγγιγμα των χεριών για να μεταβιβάσει την συμπαντική ενέργεια στον άνθρωπο που το χρειάζεται. Ο θεραπευτής είναι ένας άνθρωπος συντονισμένος με την ενέργεια, έχει ανοίξει δηλαδή τα κανάλια του Ρέϊκι στο σώμα του και έτσι μπορεί να διοχετεύσει αυτή την ενέργεια στον άλλο. Γίνεται σε έναν ήσυχο χώρο ενώ ο θεραπευόμενος είναι ξαπλωμένος αναπαυτικά με τα ρούχα. Η συνεδρία διαρκεί περίπου 1 ώρα.

Εκμάθηση - διδασκαλία του Ρέϊκι

Υπάρχουν 4 επίπεδα στο Ρέϊκι που γίνονται με μυήσεις προς τους ενδιαφερόμενους. Μύηση είναι ο συντονισμός του ανθρώπου με την ενέργεια. Το Ρέϊκι περνάει από τον δάσκαλο στον μαθητή μέσω της μύησης.

Κάποιος μπορεί να θέλει να λαμβάνει την θεραπεία του Ρέϊκι από τον θεραπευτή του και να απολαμβάνει αυτή την διαδικασία χωρίς να θέλει να προχωρήσει παραπάνω. Κάποιος άλλος όμως μπορεί να θελήσει να διδαχτεί το Ρέϊκι για προσωπική του χρήση (1ος βαθμός), άλλος να θέλει να γίνει ο ίδιος θεραπευτής (2ος βαθμός), κάποιος άλλος να είναι πολύ δοσμένος στην ενέργεια του Ρέϊκι ώστε να θέλει να προχωρήσει βαθιά στην ενέργεια του (3ος βαθμός) και κάποιος να επιθυμεί να γίνει ο ίδιος δάσκαλος και να μυεί άλλους (4ος βαθμός).

Ετσι λοιπόν στον Πρώτο Βαθμό του Ρέϊκι διδασκόμαστε τα βασικά: τι είναι το Ρέϊκι, πως λειτουργεί, την ιστορία του καθώς και τις θέσεις των χεριών πάνω στο σώμα. Με τους συντονισμούς του 1ου βαθμού «αλλάζουμε δόνηση», «ευθυγραμμιζόμαστε με τον παγκόσμιο νου», αλλά για να γίνει αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αυτοθεραπεία για 21 ημέρες.

Στον Δεύτερο Βαθμό του Ρέϊκι μαθαίνουμε τα 3 σύμβολα με τα οποία μπορούμε να στέλνουμε την ενέργεια σε όποιο χρόνο και τόπο θέλουμε. Η ενέργεια με τον δεύτερο βαθμό γίνεται πολύ δυνατή και για αυτό ο μαθητής κάνει κάποια προετοιμασία.

Ο Τρίτος και Τέταρτος Βαθμός του Ρέϊκι είναι για όσους θέλουν να εμβαθύνουν περισσότερο και να έρθουν σε επαφή με τα ανώτερα πεδία και να μεταμορφώσουν τον εαυτό τους! Είναι για όσους έχουν το θάρρος να πετάξουν παλιές πεποιθήσεις και να ανοιχτούν σε καινούργιους ορίζοντες και ενέργειες. Τότε μπορούν να μυήσουν άλλους και να μεταφέρουν την γνώση και την εμπειρία τους...

Το Ρέϊκι πάνω από όλα έχει να κάνει με μια ανοιχτή και καθαρή καρδιά που θέλει να ενωθεί με το όλον...

Οι 5 Αρχές του Ρέϊκι μας βοηθάνε στην καθημερινότητά μας με το να προσπαθούμε να τους εφαρμόζουμε κάθε μέρα σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Μας βοηθάνε να γινόμαστε καλύτεροι και πιο δυνατοί:

 

Μόνο για σήμερα...

Δεν θα ανησυχώ...
Δεν θα θυμώνω...
Θα κάνω την δουλειά μου με ειλικρίνεια και αγάπη...
Θα σέβομαι τους πρεσβύτερους και τους δασκάλους μου...
Θα νοιώθω ευγνωμοσύνη για όλα τα πλάσματα και την ζωή...