ΡΕΪΚΙ

Το ρεϊκι γίνεται όλο και πιο δημοφιλές ως μια φυσική μέθοδος θεραπείας του σώματος και του νου. Όμως δεν είναι μόνο αυτό! Ας μάθουμε λοιπόν τι ακριβώς είναι το ρεϊκι και πως μπορεί να μας βοηθήσει στην καθημερινότητά μας. Το ρεϊκι γεννήθηκε από τον Ιάπωνα δόκτωρ Ουσούι, ο οποίος έζησε στην Ιαπωνία κατά την διάρκεια του 19ου αιώνα. Ρέι σημαίνει «παγκόσμιος» και κι ή τσι «ζωτική ενέργεια». Η ενέργεια αποτελεί θεμέλιο κάθε μορφής ζωής. Υπάρχει στην φύση, στον αέρα, κινεί τα πάντα ακόμα κι αν δεν μπορούμε να την δούμε με γυμνό μάτι!

Το Ρεϊκι λοιπόν μας μαθαίνει πώς να γινόμαστε κανάλια αυτής της ενέργειας, πώς να εντάσσουμε στην ζωή μας την αγάπη, την καλοσύνη και την αλήθεια και πώς να εναρμονιζόμαστε με τον εσωτερικό μας εαυτό. Παρόλο που η προέλευσή του έχει βουδιστικές ρίζες, είναι μια τεχνική που δεν έχει θρησκευτικό χαρακτήρα και μπορεί να εφαρμοστεί από οποιονδήποτε άνθρωπο έχει συντονιστεί με αυτή την τεχνική και με αυτη την ενέργεια.

Ο θεραπευτής ακουμπάει τον θεραπευόμενο σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος που ενεργοποιούν την μπλοκαρισμένη ενέργεια που συσσωρεύεται στο σώμα σε μορφή ασθένειας (πχ πονοκεφάλους, αυχενικό, κολίτιδα, δερματοπάθειες κτλ). Μένοντας σε αυτά τα σημεία και δουλεύοντας με όλο το σώμα, η ενέργεια αρχίζει να ρέει και να εξισορροπείται με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να αισθάνεται καλύτερα. Είναι μια βαθυά εσωτερική θεραπεία που δεν μπορεί εύκολα να μεταφερθεί με λόγια παρά μόνο εμπειρικά.

Το ρέικι όχι μόνο μας βοηθάει να αυτοθεραπευτούμε αλλά και ενισχύει τα έμφυτα χαρίσματά μας, εξισορροπεί το πνεύμα, χαρίζει υγεία στο σώμα και στο νου και έτσι βοηθά στην επίτευξη της ευτυχίας και της εσωτερικής πληρότητας. Οι άνθρωποι που το έχουν διδαχτεί και που είναι συντονισμένοι με αυτή την ενέργεια μπορούν να το διδάξουν σε άλλους και να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους να κάνουν ειρήνη με τον εαυτό τους και τους άλλους, να βρουν ένα βαθύτερο νόημα στην ζωή τους και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους. Άλλωστε οι αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που δίδαξαν τις αρχές του «ευ ζην» με το σοφό ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιη»

 

Άννα Φύσσα
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας,
Spiritual Coach