ΡΕΪΚΙ

Διανύουμε την Νέα Εποχή (new age) όπως πολλοί αποκαλούν. Απίστευτες ανακαλύψεις, εφευρέσεις, πρωτοπορίες, άνοιγμα σε άλλες διαστάσεις και πολλά αλλά..Παρολαυτα όμως ο ανθρώπινος πόνος και η οδύνη αυξάνονται. Οι αρρώστιες θερίζουν. Τα ψυχικά νοσήματα πολλαπλασιάζονται ακόμα και σε νεότερες ηλικίες. Η ανάγκη για θεραπεία, για γαλήνη, για «ψυχική κομπρέσα» είναι τεράστια!

Η κλασική ιατρική είναι αδιαμφισβήτητα η κυρίως λύση. Δεν είναι όμως πάντοτε η μοναδική λύση! Αυτοάνοσα νοσήματα όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδής αρθρίτιδα, Hasimoto, που ταλαιπωρούν τεράστιο αριθμό ανθρώπων ανά την υφήλιο, καθώς και η κατάθλιψη, η αϋπνία, το στρες,η χρόνια κόπωση,που είναι η νούμερο ένα ψυχοσωματική αρρώστια της εποχής, δεν βρίσκουν πάντοτε ανακούφιση με τα φάρμακα και τις συμβατικές πρακτικές.

Σε αυτό το σημείο όμως θα ήθελα να τονίσω ότι ΔΕΝ παραγκωνίζω σε καμία περίπτωση την κλασική ιατρική! Αντιθέτως πιστεύω βαθιά ότι ο συνδυασμός της με τις εναλλακτικές θεραπείες είναι συνήθως η καλύτερη λύση και φέρνει εξαιρετικά αποτελέσματα! Τι είναι όμως οι εναλλακτικές θεραπείες? Πόσο αξιόπιστες και βοηθητικές είναι?

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις και θεραπείες. Εναλλακτικές ονομάζουμε εκείνες τις θεραπείες που δεν άπτονται της κλασικής ιατρικής, αλλά που βασίζονται κυρίως στην Ενέργεια και στην πιο εσωτερική ή μεταφυσική προσέγγιση. Επικεντρώνονται στο ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΕΙ και ΣΚΈΦΤΕΤΑΙ ο ασθενής, στα συναισθήματα και στις σκεψεις δηλαδή που μπορεί να εκδηλωθούν σε μορφή αρρώστιας και δυσλειτουργίας. Στον ταχύτατο σημερινό μας κόσμο αντιμετωπίζουμε πολλά εμπόδια στο να διατηρήσουμε την αρμονία μεταξύ ΝΟΥ-ΣΩΜΑΤΟΣ-ΨΥΧΗΣ. Οι εναλλακτικές θεραπείες έρχονται ακριβώς σε αυτό το σημείο ώστε να μας υπενθυμίσουν αυτό που για αιώνες είναι το μυστικό: είμαστε ολότητες, είμαστε μέρος του σύμπαντος και είμαστε και εμείς οι ίδιοι άνθρωποι ένα μικρό σύμπαν!

Σε μια απελπισμένη ανθρώπινη ανάγκη μας να βρούμε λύση στο πρόβλημά μας, είτε αυτό εκδηλώνεται σαν πόνος, αϋπνία, κατάθλιψη, στρες κ.α και πολλές φορές εφόσον έχουμε δοκιμάσει πολλές κλασικές συνταγές, καταφεύγεουμε στους εναλλακτικούς θεραπευτές. Πολλές φορές έχουν χτυπήσει την πόρτα μου άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν γαλήνη και ανακούφιση από τον πόνο τους, που ενώ εκδηλώνεται τελικά στο φυσικό τους σώμα, είναι πάντοτε μια εσωτερική κραυγή! Είναι η αποκοπή από την εσωτερική μας φωνή.

Οι εναλλακτικές θεραπείες είναι πολλές: Ρεικι, Διαλογισμός, Aura Soma, Ψυχοσωματική, Κρανιοθεραπέια, Pranic Healing, Theta Healing, SRT, EFT, Γιόγκα και πολλά αλλά ακόμα. Μέσα από αυτή τη σελίδα θα γνωρίσουμε κάποιες από αυτές τις θεραπείες και τα ωφελει τους. Είναι πολύ σημαντικό να ανοίξουμε την καρδιά μας και να προσεγγίσουμε καθετί νέο με διάκριση και σοβαρότητα. Η καλή ποιότητα ζωής είναι το ζητούμενο για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη και μπορούμε να την πετύχουμε ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΣ την κλασική ιατρική με τις εναλλακτικές θεραπείες. Βασικός στόχος του κάθε ανθρώπου που έρχεται για θεραπεία πρέπει να είναι να ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ εσωτερικά ώστε να αναγνωρίσει τι είναι εκείνο που τον κάνει να νοσεί. Σε αυτή την παράμετρο βάζω μέσα στο θεραπευτικό καλάθι και την Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία, που όμως δεν είναι εναλλακτική αλλά αναγκαία!

Σήμερα θα γνωρίσουμε το ΡΕΙΚΙ. Μια θεραπεία που έρχεται από την Ανατολή αλλά δεν υπόκειται σε καμία θρησκευτική Αρχή. Είναι μια θεραπεία που βασίζεται στην Αγαπη και το Άγγιγμα! Ρεί-Κι. Το Κι ή Τσι είναι η ζωτική, Συμπαντική ενέργεια που διέπει τα πάντα γύρω μας και μέσα μας! Το ΡΕΙΚΙ είναι ένας δίαυλος για αυτή την οικουμενική ενέργεια. Η πανίσχυρη αυτή ενέργεια είναι διαθέσιμη για όλους μας. Έχουμε γεννηθεί μαζί της, ρέει από μέσα μας και μας διατηρεί στην ζωή! Όμως τις περισσότερες φορές την μπλοκάρουμε όταν χάνουμε την εσωτερική μας ισορροπία λόγω των πολλών υποχρεώσεων, του κακού τρόπου ζωής, των τοξικών σχέσεων, της κακής διατροφής.

Το ΡΕΙΚΙ έρχεται ακριβώς εδώ! Μπορεί να μας βοηθήσει να αποκαταστήσουμε την ισορροπία μας και να ξαναβρούμε τον δίαυλο με την Ενέργεια και το όλον! Να μας θυμίσει από που ερχόμαστε και που πηγαίνουμε! Να μας γεμίσει με γαλήνη και πληρότητα.

Το Ρεικι λειτουργεί στο ενδοκρινικο μας σύστημα και ρυθμίζει την ισορροπία των ορμονών στο σώμα και τον μεταβολισμό. Από ενεργειακής πλευράς , οι ενδοκρινείς αδένες αντιστοιχουν στα «τσακρας» του ενεργειακού σώματος και αλληλεπιδρούν με αυτά. Τα τσακρας είναι αόρατοι, ενεργειακοί τροχοι που καταγράφονται στο σώμα μας. Όταν είμαστε αγχωμένοι ή στεναχωρημενοι, τα τσακρας μπλοκάρονται με αποτέλεσμα να νοσησουμε σε κάποιο από τα σώματα μας! Διότι εδώ πρέπει να τονίσω ότι δεν υπάρχει μόνο το φυσικό σώμα το οποίο γνωρίζουμε και βλέπουμε αλλά και άλλα σώματα, αόρατα αλλά υπαρκτά όπως το συναισθηματικό και το νοητικό μας σώμα, δηλαδή οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας!

Πόσες φορές έχουμε βιώσει πως μια σκέψη που τρέχει στον νου μας μπορεί να φέρει στην επιφάνεια κάποιο έντονο συναίσθημα θυμού ή λύπης? Μερικές φορές τα συναισθήματα αυτά μπορεί να είναι τόσο ισχυρά που να νιωθουμε να κατακλύζουν το σώμα μας σε τέτοιοι βαθμό που να εκδηλωθούν σαν κρίσεις πανικού ή δύσπνοια!

Το Ρεικι μπορεί να μας βοηθήσει στο να λύσουμε αυτά τα εσωτερικά μπλοκαρίσματα, να υποστηρίξει  την φυσικη αυτόίαση, να μειώσει το στρες, να καθαρίσει από τοξίνες, να ενισχύσει την διαίσθηση, να προάγει την δημιουργικότητα!

Το Ρεικι είναι λοιπόν μια θεραπευτική πρακτική αλλά και τρόπος ζωής. Ο θεραπευόμενος έρχεται για συνέδρια της μιας ώρας, όπου χαλαρώνει και δέχεται το απαλό άγγιγμα του θεραπευτή ντυμένος. Ο θεραπευτής γίνεται ένα ανοιχτό κανάλι και δίαυλος της ζωτικής ενέργειας και διοχετεύει αυτή την  Ενέργεια στον θεραπευόμενο. Βαθύ αίσθημα γαλήνης και χαλάρωσης, ζεστασιά και αρμονία είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά συναισθήματα που νιώθει ο θεραπευόμενος κατά την διάρκεια της θεραπείας αλλά και μετά. Η θεραπεία Ρεικι μπορεί να επαναλαμβάνεται όσο συχνά χρειάζεται ο άνθρωπος και είναι βαθιά ανακουφιστική σε περιπτώσεις χρόνιου πόνου και στρες.

Μπορεί κάποιος που επιθυμεί να έχει ένα εργαλείο θεραπείες στα χέρια του να το μάθει εκτος από το να το δέχεται ως θεραπεία.Υπάρχουν βαθμοί στο Ρεικι αρκεί να βρει κανεις τον κατάλληλο για αυτόν δάσκαλο!

Ρεικι μπορεί να μάθει ο οποιοσδήποτε αγαπάει την ζωή, τους συνανθρώπους του και έχει καλή πρόθεση και ανοιχτή καρδιά! Το Ρεικι είναι μαθητεία, είναι φιλοσοφία ζωής, είναι άνοιγμα και ανάταση ψυχής, είναι ένας τρόπος να δούμε την ζωή με άλλα μάτια, να αντιληφθούμε ότι δεν γίνεται όλα να τα μετράμε με το μέτρο της λογικής αλλά χρειάζεται και η καρδιά, η ενσυναίσθηση, η διαίσθηση, να βάλουμε σε λειτουργία και άλλες πλευρές της ύπαρξης μας και να αφεθούμε με εμπιστοσύνη σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και ανακούφισης που μας χαρίζει το Ρεικι!