ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

Βιώνουμε παγκοσμίως μια μεγάλη κρίση, καθώς όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους μεγαλύτερους υπαρξιακούς μας φόβους: του θανάτου και της αλλαγής! Κάθε «θάνατος» είναι πραγματικά μια τεράστια αλλαγή σε πολλά επίπεδα αλλά σήμερα, το θέμα του θανάτου είναι πραγματικό, απτό και συμβαίνει πολύ κοντά μας, κυριολεκτικά δίπλα μας!

Το πώς θα καταφέρουμε να βιώσουμε και να ξεπεράσουμε την παγκόσμια αλλά και την προσωπική μας κρίση αποτελεί μια τεράστια πνευματική πρόκληση!

Κάθε πρόκληση φέρει μαζί της μια ΕΥΚΑΙΡΙΑ και η ευκαιρία είναι να καταφέρουμε να είμαστε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος!

Να καταφέρουμε να μετουσιώσουμε κάθε αρνητικό σε θετικό, να ξεκινήσουμε την αλλαγή ο καθένας εσωτερικά για να την δούμε να ανθίζει και στον έξω κόσμο!

Μέσα από την 15χρονη εμπειρία μου στον χώρο της πνευματικής και Ψυχικής Υγείας σας παραθέτω την δική μου θετική άποψη για το πως μπορούμε να δούμε αυτό το τόσο εύκολο γεγονός από μια αισιόδοξη πλευρά!

Αυτή η Κρίση μας δίνει την δυνατότητα να:

  1. Περνάμε περισσότερη ποιοτική ώρα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
  2. Βοηθήσουμε το νευρικό μας σύστημα να κατεβάσει ταχύτητες καθώς καταστείλουμε για λίγο τις υποχρεώσεις και δουλειές μας.
  3. Τρεφόμαστε πιο υγιεινά καθώς κόβουμε τις εξόδους και το πρόχειρο φαγητό.
  4. Έχουμε περισσότερο χρόνο για να σκεφτούμε, να αναδιοργανωθούμε, να δούμε τα πράγματα πιο εσωτερικά, να αναλογιστούμε πολλά που πριν με τόσο εξωτερικό θόρυβο δεν είχαμε τον χρόνο να κάνουμε.
  5. Βγαίνουμε βόλτες στην φύση, στην θάλασσα.
  6. Κάνουμε γυμναστική μόνοι μας, βρίσκουμε νέους τρόπους εκγύμνασης
  7. Εξακολουθούμε τις πνευματικές μας πρακτικές μόνοι ή εκεί όπου νιώθουμε ασφαλείς.
  8. Βάλουμε σε εφαρμογές τα πνευματικά μας εργαλεία, όπως το Ρέϊκι, τον Διαλογισμό, την Προσευχή, Γιόγκα.
  9. Βρούμε νέα χόμπι και να ανακαλύψουμε νέα ταλέντα
  10. ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ και να στέλνουμε στον πλανήτη ΦΩΣ και ΑΓΑΠΗ που είναι πάντα το αντίδοτο στον πανικό και στον Φόβο!

 

Άννα Φύσσα
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας,
Spiritual Coach