ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ... ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΛΠΙΔΑ

Πάει ο παλιός ο χρόνος, μας αποχαιρέτησε και ακόμα είναι νωπά τα σημάδια που άφησε στον καθένα χωριστά. Σχεδόν όλοι σε κάποιο σημείο της προηγούμενης χρονιάς ένοιωσαν ανασφάλεια, φόβο, πίκρα, θυμό, αγανάκτηση και θλίψη. Οι αλλαγές και οι ανακατατάξεις σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο επηρέασαν την ψυχολογία και την υγεία πολλών ανθρώπων ανάμεσα μας.

Μια νέα τάξη πραγμάτων όμως άρχισε να αναδύεται μέσα από τον πόνο, τις καθημερινές δυσκολίες και τις οικονομικές αναταράξεις που αναγκαστικά άρχισαν να μετακινούν τον παλιό τρόπο σκέψης μας. Μια αρχαία κινέζική παροιμία λέει ότι «το πανέμορφο μαργαριτάρι γεννιέται μέσα στο όστρακο μετά από φρικτούς πόνους». Πόση αλήθεια κρύβει αυτή η φράση για όσους μπορούν να νοιώσουν ότι κάτι νέο γεννιέται μέσα στον καθένα μας αυτή την νέα χρονιά! Για όσους μπορούν να μεταμορφώσουν τις παλιές, φθαρμένες πεποιθήσεις τους και τον φόβο και να κοιτάξουν την ζωή με άλλη ματιά, περισσότερο πνευματική και λιγότερο ματαιόδοξη. Η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο ξεκινάει από μέσα μας, όπως σοφά έχει διατυπώσει ο Γκάντι, όμως πόσοι από εμάς είμαστε πραγματικά διατεθειμένοι και έτοιμοι να παραδώσουμε τον παλιό, γνώριμο ακόμα και δυστυχισμένο εαυτό μας και να προχωρήσουμε σε ένα νέο και άγνωστο μονοπάτι αυτογνωσίας που θα μας χαρίσει μια νέα ζωή! Αυτή η νέα χρονιά, το 2013, ας είναι για όλους μας μια νέα αρχή για μια ζωή περισσότερο περιεκτική και λιγότερο υλιστική. Ας σηματοδοτήσει μέσα στον καθένα μας ένα φωτεινό σημείο εκκίνησης για καλύτερα χρόνια που δεν θα έχουν ως στόχο το παρωχημένο πλέον lifestyle αλλά μια πιο new age προσέγγιση. Έφτασε η ώρα για μια εσωτερική άνθιση ριζική και βαθιά μέσα στην καρδιά μας.

Καθώς το σημερινό πολιτισμικό μοντέλο καταρρέει μαζί με την πολιτική και την οικονομία, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας για να αγκαλιάσουμε το νέο επίπεδο πραγματικότητας. Μια πραγματικότητα που δεν βασίζεται πλέον στο τι έχουμε αλλά στο τι είμαστε. Που δεν μετριέται με το πόσα κεκτημένα έχουμε αλλά πόσο γεμάτοι νοιώθουμε χωρίς πράγματα. Η κρίση στο εξωτερικό επίπεδο είναι αντανάκλαση μιας κρίσης στον εσωτερικό μας κόσμο, στον ψυχισμό μας. Είναι η ευκαιρία μας να κάνουμε τον απολογισμό μας και να δούμε που αποτύχαμε και γιατί. Είναι η ευκαιρία μας για αυτογνωσία και συνειδητότητα. Αυτός ο νέος τρόπος δράσης θα μας συντονίσει με την Νέα Εποχή. Μια εποχή που φέρνει πολλές ευκαιρίες για νέα συνειδητότητα, για μέρες φωτός και χαράς πέρα από όσα μας ήταν γνώριμα και οικία. Η αλλαγή της κοσμοθεώρησης είναι πολύ σημαντική και μας καθιστά όλους υπεύθυνα άτομα. Βρισκόμαστε εδώ, στο έτος 2013 για να εξερευνήσουμε τα πλήρη όρια της δημιουργίας. Είμαστε εδώ για να καταστήσουμε το άγνωστο γνωστό! Η θετική σκέψη, η ανάληψη της ατομικής μας ευθύνης, η μη παραμόρφωση του Εγώ, η συλλογικότητα, η δημιουργικότητα, η έκφραση των αληθινών αναγκών, η απελευθέρωση από τον φόβο, το μοίρασμα της αγάπης, η ευγνωμοσύνη για την ίδια την ύπαρξή μας, μια απλή καθημερινή ζεστή κουβέντα με τον διπλανό μας, ένα χαμόγελο, η επαφή μας με την φύση και τα έμβια όντα, η αλληλεγγύη και η αναζήτηση για το ουσιαστικό νόημα της ύπαρξης αποτελούν την αφύπνιση του εαυτού.

Το κλειδί αυτής της αφύπνισης είναι το θάρρος, η πίστη και η απελευθέρωση από τα προσωπικά ταμπού, από τον τρόπο με τον οποίο μας μεγάλωσαν, έναν τρόπο περισσότερο βασισμένο στο «τι θα πουν οι άλλοι» παρά στο τι μας κάνει αληθινά ευτυχισμένους. Αυτή είναι μια τέλεια στιγμή για να αναλογιστούμε την πορεία μας και να επιλέξουμε με ποιους και πώς θα συνεχίσουμε. Με δική μας επιλογή και όχι με κινήσεις ανάγκης. Ας στρέψουμε τελικά το βλέμμα μας όχι πλέον σε ότι γυαλίζει εξωτερικά αλλά σε ότι αστράφτει εσωτερικά. Στον νέο μας, αφυπνισμένο, χαρούμενο, σοβαρό και όχι σοβαροφανή εαυτό μας!

Καλή Χρονιά σε όλους με Υγεία και Φως.

 

Άννα Φύσσα (δασκάλα Ρέικι, Διαλογισμού, Σύμβουλος Aura Soma στο σπίτι Των Αγγέλων)

 

Άννα Φύσσα
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας,
Spiritual Coach