AURA SOMA - Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Μέσα από αυτή την στήλη του περιοδικού έχουμε επανειλημμένως μιλήσει για την ενέργεια και την προσωπική ανάπτυξη που μπορούμε να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητα μας για να είμαστε πιο υγιής και ευτυχισμένοι ακολουθώντας διάφορες εναλλακτικές θεραπευτικές, μη παρεμβατικές πρακτικές, όπως είναι το ρέικι και ο διαλογισμός.

Σήμερα λοιπόν, θα εξετάσουμε άλλη μια ενεργειακή πρακτική που είναι πολύτιμη για όποιον θέλει να γνωρίσει περισσότερο τον εαυτό του και τις ανάγκες του ώστε να βρει περισσότερη γαλήνη αλλά και νόημα στην ζωή του. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην σημερινή κοινωνία είναι η έλλειψη σκοπού και νοήματος! Ζουν, αναπνέουν, δουλεύουν, κοινωνικοποιούνται αλλά εσωτερικά νοιώθουν βαθύτατα μόνοι ενώ μπορεί φαινομενικά να τα έχουν όλα.

Γιατί όμως σήμερα, περισσότερο από ποτέ οι άνθρωποι να βιώνουν την έλλειψη σκοπού και βαθύτερης χαράς που αυτή προϋποθέτει?

Γιατί σήμερα στην εποχή της κατανάλωσης και του χρήματος, όλα μοιάζουν να μετριούνται με ευρώ, δύναμη, ομορφιά, κοινωνικό status και φιλοδοξία ενώ οι ανθρώπινες αξίες όπως η αγάπη, η φιλία, η ελευθερία της σκέψης, η αλήθεια, η πηγαία χαρά του να μπορείς απλά να ακούς τα πουλιά, να φαντάζουν μακρινό όνειρο για ρομαντικούς! Αν δεν ζεις και φέρεσαι με έναν τρόπο που επιβάλλει η κοινωνία και οι αστικές σου καταβολές τότε θεωρείσαι περίεργος, μποέμ και εναλλακτικός. Στο κυνήγι λοιπόν της κοινωνικής καταξίωσης, ένταξης και ενδόμυχου φόβου μήπως δεν είναι αποδεκτοί οι άνθρωποι κάνουν εκπτώσεις τόσο σε συναισθηματικό, νοητικό, πνευματικό αλλά και φυσικό επίπεδο.

Υπάρχει όμως και μια μερίδα σκεπτόμενου πληθυσμού που ευτυχώς όλο και μεγαλώνει, που ψάχνει να βρει ένα βαθύτερο νόημα στην ζωή του από το να επιζεί απλά και να ζει την ζωή κάποιου άλλου. Αυτοί οι άνθρωποι, οι «νέοι άνθρωποι» (new age), είναι εκείνοι που αποφασίζουν να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους και την ευθύνη να ζήσουν υγιώς σε όλα τα επίπεδα άσχετα με το κοινωνικό-οικονομικό προφίλ τους. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που δεν διστάζουν να δοκιμάσουν νέες και παλιές μεθόδους προσωπικής ανάπτυξης για να μάθουν καλύτερα τον εαυτό τους, χωρίς να φοβούνται να βρουν την ταυτότητά τους και τον σκοπό που έχουν έρθει να υπηρετήσουν σε αυτή τη ζωή εκτός από το να περνάνε μια εξωτερικά ικανοποιητική ζωή.

Το Aura Soma λοιπόν είναι πνευματικό κλειδί που μέσα από το χρώμα και το φως μας βοηθάει να ξεκλειδώσουμε και να γνωρίσουμε τις πτυχές του εαυτού μας που ίσως αγνοούσαμε ή που μέχρι τώρα δυσκόλεψαν την ζωή μας και την ευτυχία μας. Το Aura Soma προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις Αύρα και Σώμα που σημαίνει το φωτεινό σώμα που εκτείνεται γύρω από το ανθρώπινο σώμα και που φανερώνει το ενεργειακό δυναμικό του ανθρώπου που την φέρει.

Παρόλο που πρώτα εμφανίστηκε στην Αγγλία, το Aura Soma περιέχει πολλά στοιχεία από τη αρχαία ελληνική σοφία, όπως και από άλλες μεγάλες φιλοσοφικές και όχι θρησκευτικές πρακτικές. Είναι μια θεραπευτική, μη παρεμβατική μέθοδος που βοηθάει τον άνθρωπο να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και τις ανάγκες του γιατί «είμαστε το χρώμα που διαλέγουμε». Τα 108 μπουκάλια ισορροπίας μπορούν, όπως δηλώνει και το όνομα τους, να φέρουν ισορροπία οπουδήποτε υπάρχει ανισορροπία στο φυσικό σώμα ή σε συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο.

Το περιεχόμενο των πανέμορφων μπουκαλιών αποτελείται από λάδι, νερό, αποστάγματα αιθέριων ελαίων και κρυστάλλων και για αυτό οι χρωματικοί τους συνδυασμοί είναι υπέροχοι και θεραπευτικοί! Είναι γνωστό από την αρχαιότητα ότι το φυτικό και ορυκτό βασίλειο επιδρούν θεραπευτικά απέναντι στον άνθρωπο. Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει τα 4 μπουκάλια που τον έλκουν περισσότερο από την χρωματική παλέτα των 108 μπουκαλιών. Αυτά τα 4 μπουκάλια είναι ο καθρέπτης της ψυχής, των θεμάτων και του δυναμικού μας. Ο σύμβουλος της Aura Soma μπορεί να ερμηνεύσει την επιλογή του ατόμου και να του προσφέρει βοήθεια για αυτογνωσία και εξέλιξη. Όταν το περιεχόμενο τους χρησιμοποιηθεί για επάλειψη πάνω στο σώμα, οι φυσικές ενέργειες των φυτών και των κρυστάλλων συντονίζονται με τις ανάγκες του ατόμου και το βοηθάνε να έρθει πιο κοντά στον εαυτό του. Με άλλα λόγια, βοηθάει τους ανθρώπους να «χρωματίσουν» την ζωή τους με νέα χρώματα που έρχονται μέσα από την καρδιά τους...

Αξίζει να είμαστε ανοιχτοί σε νέες μεθόδους θεραπείας που μας δίνουν νέο νόημα στην ζωή μας, μας βοηθάνε να συντονιστούμε με τον ανώτερο σκοπό μας , να γνωρίσουμε την δημιουργική μας πλευρά και τα ταλέντα μας, να καλλιεργήσουμε τη συνηδειτότητα μας, να μπει φως στο υποσυνείδητο μας ώστε να βρούμε αρμονία, χαρά και γαλήνη. Εύχομαι σε όλους σας να έχετε μια όμορφη και δημιουργική μέρα...

 

Άννα Φύσσα
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας,
Spiritual Coach