ΓΙΟΓΚΑ

«ΓΙΝΕ ΕΣΥ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» - Μahatma Gandhi

Τι είναι η Γιόγκα

Η Γιόγκα είναι μια διαχρονική, αρχαία μέθοδος ευζωίας! Γεννήθηκε στη Ινδία αλλά εξαπλώθηκε και έγινε αγαπητή σε ολόκληρο των κόσμο. Η Γιόγκα αποτελεί μια κοσμοθεωρία και μια μέθοδο εκγύμνασης του σώματος και του πνεύματος. Καλλιεργεί το σώμα και τον νου και εμβαθύνει τόσο όσο επιτρέπει ο μαθητής, καθώς η Γιόγκα είναι ένα τεράστιο πεδίο γνώσης και φιλοσοφίας!

Γυμναστική και ευεξία

Σαν ένας τρόπος σωματικής άσκησης, η Γιόγκα είναι πολύ αποτελεσματική σε θέματα ευλυγισίας, μυϊκού τόνου, αντοχής και σωματικής στάσης. Βοηθά στο να υπενθυμίσει  στον οργανισμό την αυτοθεραπευτική του ικανότητα και έτσι λειτουργεί και σαν μέθοδος πρόληψης και θεραπείας. Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, την άμυνα του οργανισμού, το νευρικό και το ορμονικό σύστημα, αυξάνει την ζωτικότητα, την δημιουργικότητα, την χαρά και την αυτογνωσία μέσα από την σωστή αναπνοή και την συνεργασία σώματος, νου και πνεύματος.

Η Γιόγκα είναι για μικρούς και μεγάλους

Η Γιόγκα δίνει σε όλους αυτό που τους λείπει, ακόμα κι αν ασχολούνται και με άλλα είδη γυμναστικής. Ο καθένας μπορεί να πάρει από την Γιόγκα αυτό που χρειάζεται. Σε κάποιον που κουράζεται λόγω έντονης προπόνησης, άθλησης, εργασίας (αθλητές, ηθοποιούς, χορευτές κ.α.) χαρίζει ηρεμία, σωστό τέντωμα και προθέρμανση των μυών. Σε κάποιους άλλους που θέλουν να έχουν πιο καλλίγραμμο και στητό σώμα, χαρίζει ευλυγισία, σφιχτό σώμα και αυτοπεποίθηση.

Το ίδιο χρήσιμη και εξαιρετικά βοηθητική είναι η Γιόγκα για τα παιδιά!  Τα μαθαίνει από μικρά να στέκονται και να αναπνέουν σωστά, να εστιάζονται και να μαθαίνουν πως να ελέγχουν το σώμα τους, να ηρεμούν όταν χρειάζεται και να καλλιεργούν μια πιο πνευματική πλευρά της ζωής που δεν έχει θρησκεία και δόγμα παρά μόνο ανοιχτή καρδιά! Η μεταμόρφωση και η αλλαγή ξεκινάει από μέσα μας και είναι σημαντικό τα παιδιά μας να μάθουν από μικρά να έχουν μια πιο πνευματική  προσέγγιση για την ζωή για να μπορέσει και ο κόσμος που θα μεγαλώσουν να γίνει καλύτερος…

Η Γιόγκα που θα βρείτε σε αυτόν το χώρο είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας και γίνεται σε ομάδες των 6 ατόμων ώστε να υπάρχει πιο προσωπική επαφή μεταξύ των μελών και της Δασκάλας. Ο στόχος είναι να γυμνάζεται τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα μέσα σε ένα αρμονικό και ήρεμο περιβάλλον. Για όσους, μικρούς και μεγάλους, θέλουν να ξεφύγουν από τον θόρυβο των γυμναστηρίων και την κλασσική εκγύμναση, μπορούν να δοκιμάσουν αυτή την εμπειρία σε έναν χώρο με αγγελική ενέργεια και αγάπη προς τον συνάνθρωπο.  

Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας