ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ

Τι είναι η Ρεφλεξολογία

Η Ρεφλεξολογία είναι μια φυσική, ολιστική και χωρίς παρενέργειες μέθοδος πρόληψης και φροντίδας των ποδιών αλλά και ολόκληρου του σώματος. Εφαρμόζεται κυρίως στα πέλματα και τα χέρια και κατατάσσεται στις ολιστικές θεραπείες ακριβώς επειδή αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως ολότητα ώστε να επιφέρει μια κατάσταση ευεξίας, αρμονίας και ισορροπίας σε πνευματικό, σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο.

Το άγχος, το stress και η μεγάλη συσσώρευση τοξινών αλλά και η συναισθηματική φόρτιση εξασθενούν το αμυντικό σύστημα του οργανισμού, που πολλές φορές οδηγεί σε παθολογικές δυσλειτουργίες (καρδιακά, αναπνευστικά, μυοσκελετικά προβλήματα, όπως επίσης εντερικά και ορμονικά προβλήματα). Η ρεφλεξολογία με την ευγενική τεχνική της μπορεί να ενδυναμώσει τις άμυνες του οργανισμού, να βοηθήσει στην συναισθηματική ευεξία, να ανακουφίσει τον σωματικό πόνο και να αναζωογονήσει τις βιολογικές του λειτουργίες.

Ο τρόπος ζωής μας, δυστυχώς οδηγεί πολλές φορές σε έντονο άγχος, πόνους, κούραση, έλλειψη συγκέντρωσης και ισορροπίας ή και ακόμα άρνηση για δραστηριότητες. Η ρεφλεξολογία έρχεται με πολύ αποτελεσματικό τρόπο να αντιμετωπίσει τις ενοχλήσεις και τα προβλήματα υγείας, χαρίζοντάς μας σε σύντομο χρονικό διάστημα, ένα αίσθημα αναζωογόνησης και ευεξίας. Η βαθιά χαλάρωση είναι ένα από τα βασικά αποτελέσματα της ρεφλεξολογίας όπως και η πρόληψη των ασθενειών. Κάθε φορά που γίνεται η θεραπεία της ρεφλεξολογίας οι μηχανισμοί αυτορρύθμισης και αυτοθεραπείας του οργανισμού αρχίζουν να λειτουργούν για την επαναφορά της ισορροπίας. Επίσης επιδρά πολύ θετικά στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος με αποτέλεσμα να απομακρύνονται όλες οι τοξίνες από τον οργανισμό και με αυτό τον τρόπο βοηθάει το λεμφικό και το απεκκριτικό σύστημα να καθαρίσει. Η καλή κυκλοφορία του αίματος είναι αρωγός μιας καλύτερης οξυγόνωσης και θρέψης του οργανισμού και καλύτερης ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η ρεφλεξολογία με την βαθιά χαλάρωση που προκαλεί στον οργανισμό συμβάλλει στην εξισορρόπηση των λειτουργιών και μειώνει αισθητά το στρες αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τις πιθανότητες ίασης.

Σε τι βοηθά η Ρεφλεξολογία

Η ρεφλεξολογία είνα μια επιστήμη, η οποία βασίζεται στην πίεση των αντανακλαστικών σημείων στα πέλματα και στις παλάμες, που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος. Ονομάζεται και ζωνο-θεραπεία, διότι βασίζεται στην αρχή των δέκα αντανακλαστικών ζωνών που διαπερνούν το σώμα μας και καταλήγουν στα πέλματα και στις παλάμες, όπου ο ρεφλεξολόγος ασκεί τις τεχνικές του. Ερεθίζοντας τα αντανακλαστικά σημεία στις πατούσες προκαλείται μια ακούσια αντίδραση των οργάνων που συνδέονται με αυτά τα σημεία και έτσι μπορεί να προσδιοριστεί ποιο μέρος του σώματος και ποιό όργανο δεν λειτουργεί αποτελεσματικά!

Η ρεφλεξολογία μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε παραδοσιακή - ή μη - μέθοδο θεραπείας. Η τεχνική αυτή ασκείται εδώ και 5.000 χρόνια στην ανατολή και τις τελευταίες δεκαετίες στην δύση με μεγάλη επιτυχία και γι αυτό έχει φανατικούς οπαδούς. Δεν αντικαθιστά την κλασσική ιατρική, όμως παρέχει πρόληψη και είναι σπουδαία συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος. Δεν είναι πανάκεια, ούτε μορφή άμεσης θεραπείας. Ο ρόλος της είναι να διευκολύνει την ίαση και να βοηθήσει το σώμα να ενεργοποιήσει τη δική του θεραπευτική ικανότητα...

Για αυτό, όσο περισσότερο σημασία και αγάπη δίνουμε στα πόδια μας τόσο περισσότερη υγεία και μακροζωία θα έχουμε!

 

«Όταν ήρθες σ'αυτό το κόσμο, έκλαιγες και όλοι γύρω σου χαίρονταν. Πρέπει να ζήσεις τη ζωή σου έτσι ώστε, όταν φύγεις από αυτόν τον κόσμο, εσύ να χαίρεσαι και όλοι γύρω σου να κλαίνε.»

Ινδική παροιμία