ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΙΚΟ ΜΑΣΑΖ

Τι είναι η Αγιουρβέδα

Η Αγιουρβέδα είναι το παραδοσιακό θεραπευτικό σύστημα της Ινδίας και της Σρι Λάνκα.  Όπως η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, η Αγιουρβέδα είναι ένα ολοκληρωμένο ιατρικό σύστημα που προσεγγίζει την υγεία με ολιστικό τρόπο. Είναι συνδυασμός επιστήμης και φιλοσοφίας που ασχολείται με την υγεία σε όλα τα επίπεδα βασιζόμενος στις τρείς διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες (Doshas) των ανθρώπων (Pitta-Vata-Kapha).

Αγιουρβέδα σημαίνει η «γνώση της ζωής» και αναφέρεται στην ίδια την ζωή και στο πώς ο άνθρωπος μπορεί να γίνεται καλύτερός, γιατί αρρωσταίνει, ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση της ζωής γενικότερα και πώς μπορεί να είναι υγιής σε όλα τα επίπεδα. Η φιλοσοφία της Αγιουρβέδα πραγματεύεται την τέλεια υγεία και επισημαίνει ότι η καλή υγεία είναι ΕΠΙΛΟΓΗ. Όταν επιλέγω να είμαι καλά τότε κάνω και τα σωστά βήματα να το επιτύχω, όχι μέσω λήψης φαρμάκων, αλλά μέσα από σωστή γνώση, πρόληψη και φυσική θεραπεία.

Εφαρμογές της Αγιουρβέδα - Μασαζ

Σε αυτό το σύστημα υγείας υπόκεινται διάφορες ενότητες όπως διατροφή, διαλογισμός, ειδικά μασάζ και άσκηση προσαρμοσμένα πάνω στην ιδιοσυγκρασία του κάθε ανθρώπου.  Η αγιουρβεδική άποψη είναι ότι «η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία» και προτείνει συχνό μασάζ για την καλύτερη εξισορρόπηση του οργανισμού

Το Αγιουρβεδικό μασάζ είναι μια τέχνη και μια τεχνική που αποτελεί εδώ και χιλιάδες χρόνια ένα σημαντικό εργαλείο της εξισορρόπησης του οργανισμού. Προσαρμόζεται  ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του κάθε ανθρώπου και βοηθά την εις βάθος χαλάρωση, όπως επίσης την θρέψη και την αναδόμηση των ιστών του σώματος. Χρησιμοποιούνται θεραπευτικά βότανα και έλαια για να βοηθήσουν την αποκατάσταση προβλημάτων όπως: αυχενικό, δισκοπάθεια, ημικρανίες, χαμηλό ανοσοποιητικό, γυναικολογικά προβλήματα, ενδοκρινολογικά προβλήματα, κόπωση, stress, χαμηλή libido. Επίσης καταπολεμά τις τοξίνες και δρα αντιγηραντικά.

Το αγιουρβεδικό μασάζ αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την επίτευξη της υγείας τόσο σε σωματικό, όσο και σε πνευματικό επίπεδο καθώς τα βότανα και οι μαλάξεις στα ειδικά σημεία βοηθούν να αποτοξινωθεί τόσο το σώμα όσο η και το πνεύμα. Η ολιστική του προσέγγιση προσφέρει κάτι παραπάνω από μια απλή χαλάρωση που θα επέλθει ύστερα από οποιοδήποτε μασάζ. Στο αγιουρβεδικό μασάζ θα βρείτε έναν νέο τρόπο προσέγγισης της ευεξίας και της ζωής!

Το αγιουρβεδικό μασάζ γίνεται στο σώμα, στο πρόσωπο και το κεφάλι, ανάλογα με την επιλογή και την ανάγκη του ατόμου. Η συνεδρία διαρκεί περίπου μία ώρα.

 

«Ο Θεός και η φύση δεν κάνουν τίποτα στην τύχη»

Αριστοτέλης